Over Balletschool Petra

Sinds 1969

Gelegen in Roermond aan de Swalmerstraat ligt Balletschool Petra. Al vanaf 1969 geeft Petra Stals balletles aan jong en oud, dit is uitgegroeid tot een eigen balletschool in 1984. Balletschool Petra is naast ballet ook gespecialiseerd in houdingslessen en sinds 2005 Ismakogie. Deze drie kernelementen vormen de basis voor de uitstekende en professionele lessen die er gegeven worden.


Waar

De lessen worden gegeven in twee riante danszalen. De grootste is 125 vierkante meter en heeft een spiegelwand van 16.5 meter. De zalen zijn voorzien van een speciaal voor dans ontwikkelde verende vloeren waardoor het merendeel van de bekende balletblessures van vroeger worden voorkomen.

Voor alle leerlingen bestaat de mogelijkheid om een les in te halen als hij/zij onverwachts en met een geldige reden op zijn/haar eigen tijd niet in staat is om de eigen les bij te wonen.


Voorstellingen en Kijk-lessen

Eenmaal per jaar dansen alle balletleerlingen mee in de jaarlijkse grote voorstelling in de grote theaterzaal van de Oranjerie. Verder zijn er per schooljaar ook vaker kleinere en grotere optredens op diverse locaties. Per schooljaar zijn er 1 of 2 kijklessen. Dan zijn ouders, opa's en oma's, zusjes, broertjes en vriendjes welkom om een les bij te wonen.

  • Deel onze website